fbpx

Om oss

”Restaurang Libanesen öppnade jag först 2002 på Jakobsgatan i Stockholm med syftet att introducera svenskar till autentisk libanesisk mat på traditionellt vis. Som kock ville jag tillaga och servera maten så som den görs hemma i Libanon. Gemenskap, generositet och gästvänlighet är milstolparna inom den libanesiska kulturen och det är det som jag och min familj vill förmedla till våra gäster. I Libanon är maten en hyllning till livet. Oändliga varianter och magiska smaker som är nyttiga och naturligt framställda med äkta kärlek. Det är runt maten som familjen samlas, vännerna träffas och kärleken strömmar.

På Libanesen så reflekterar vår mat och service dessa libanesiska traditioner. Vi lägger stor vikt vid att smakerna ska sitta och vi tillagar endast med de finaste råvarorna. Idag finns vi på Högalidsgatan i Hornstull och i Sickla Köpkvarter. Hos oss kan du avnjuta allt från traditionell libanesisk meza till grillmenyer och husmanskost. Men det är inte bara smakerna och servicen som är vårt fokus, vi bjuder gärna på oss själva så att våra gäster får uppleva den libanesiska stämningen. Som jag även brukar säga till mina gäster, i den här restaurangen är ni i Libanon.

Så det är med öppna hjärtan och breda leenden som vi välkomnar er till restaurang Libanesen – en sann libanesisk upplevelse.

Walid Abou-Reslan”